Затварянето на София не е по примера на карантината на Банско

Общо 825 са заразените с Covid-19 в България

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Снимка: МС Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Снимка: МС

42-ма са новозаразените с коронавирус у нас за последните 24 часа, 21 от тях са настанени за болнично лечение, няма регистрирана нова област. Общо 825 са заразените с болестта в стната, ръстът е от 5.4% спрямо предния ден. Това посочи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

“Повечето от случаите са съсредоточени в София”, посочи Мутафчийски. Той отбеляза, че това е причината за затварянето на столицата до второ нареждане - мярка, която определи като непопулярна и тежка.

"Затварянето на София не е в такъв вид, в който беше карантината на Банско. Това би значело затваряне на цялата столица и цялата стопанска деност в нея", коментира Мутафчийски. "Ако се разгледа хубаво заповедта, просто се променя времето, в което може да се влезе и напусне града и то с личен автомобил", добави той. 

По думите на ръководителя на Щаба 141 (15.6%) са излекуваните от коронавирус у нас до момента, 19 от четвъртък. Новите случаи на заразени медици са 12.

3-ма са починалите за денонощието, с което общо стават 40 души, стана ясно още от брифинга. 

 

Последни новини
Още от България