Ръст на заявките за маски, стерилни ръкавици и парацетамолови продукти отчитат от онлайн аптеката Apteka.puls.bg

Промяна в потребителското търсене се отчита в заявките към онлайн аптеката

През последния близо месец животите на всички ни претърпяха коренна промяна. Много търговски обекти затвориха вратите си, въведените мерки за социална изолация ограничиха контактите ни с външния свят максимално. На този фон, и без изненада, ръст започнаха да бележат онлайн магазините, а какво се случва, когато аптеките навън от седмици са с табелки „няма спирт, маски и дезинфектанти“ - голяма част от хората започнаха да търсят алтернативи.

Или поне това сочат данните, които Apteka.puls.bg отчетоха. 

„Естествено, промяна в потребителското търсене се отчита в заявките към онлайн аптеката. Преди настъпването на епидемията с коронавирус преобладават поръчките в категориите козметика, билкови продукти и някои масови използвани медикаменти при грип и настинка, отпускани без рецепта с противотемпературен и обезболяващ ефект, както и медицински изделия“, съобщават от онлайн аптеката.

Още през февруари обаче забелязват нагласата на потребителите да търсят и поръчват артикули за защита на здравето от разпространяващия се нов вирус. И това, разбира се, са санитарните материали и медицинските принадлежности, като хирургически маски, стерилни ръкавици. Друга категория продукт поръчват за този месец е от категорията на имуностимулаторите за възрастни.

През март, независимо от факта, че извънредните мерки у нас се обявиха и влязоха в сила почти посредата му – на 13 март, при онлайн заявките от аптеката се отчита доминиращо място на две категории продукти. Това са парацетамолови продукти и хирургични маски, посочват от Apteka.puls.bg.

Има пълна промяна на интересите на потребителите при поръчките онлайн от аптеката. Следващата група продукти, които се отличават, са имуностимулиращите с антивирусен по описание ефект хранителни добавки и витамини и минерали. Последните са или комплекс витамини и минирали или отделни като витамин С, витамин А и витамин Е.Проявява се закупуване на кислородна вода онлайн и антибактериални мокри кърпички.

За началото на април продължава тенденцията в заявките на парацетамолови продукти и антиактериални средства за ръце, но се проявява нова тенденция на закупуване онлайн на козметични средства и превързочните материали. Докато преди мерките преобладаващите заявки за козметика са предназначени за бебето и майката, то сега прави впечатление, че са предназначени за грижа за здравето и красотата на кожата на лицето и на тялото.

Последни новини
Още от Препоръчани