Медицински експертен съвет ще заработи у нас успоредно с Националния кризисен щаб

Искаме максимално да обединим всички - хората, които разбират, и да намерим най-добрите решения, заяви премиерът Бойко Борисов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите във взимането на икономическите и социални решения. Това обяви премиерът Бойко Борисов на среща с проф. Коста Костов, цитиран от БНР.

Съветът ще трябва отговаря на важни медицински въпроси. Ще се разчита и на добър диалог с Националния кризисен щаб, който продължава да работи.

„Искаме максимално да обединим всички - хората, които разбират, и да намерим най-добрите решения”, каза Борисов.

По думите му оперативния щаб, ръководен от ген. Мутафчийски работи добре. Новият щаб ще се състои от 4 или 5 специалисти.

„Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки навреме”, заяви от своя страна проф. Коста Костов. Той ще предложи и състава на съвета.

„Щабът е подчинен на правителството, Медицинският съвет е подчинен на правителството. Между двете трябва да има диалог”, уточни премиерът.

Според проф. Костов този съвет трябва да се появява не повече от 2 пъти седмично на брифинги. На него ще се отговаря на чисто медицински въпроси.

Последни новини
Още от България