TAG заяви, че има потенциал да открие хиляди работни места

Американската компания за бронирани машини разглежда варианти за производство в България и пробив на пазара в ЕС

Бронирана машина TAG Mastiff. Снимка: TAG Бронирана машина TAG Mastiff. Снимка: TAG

Американският производител на военна техника The Armored Group (TAG) разглежда вариант за създаване на производствен център на територията на България и продажба на своите продукти както в страната, така и в останалите страни членки на Европейския съюз, пише Investor.bg.

По време на среща с представители на българските медии ръководството на компанията представи различните модели отбранителна техника, които са част от нейното 30-годишно портфолио.

Аспарух Пилософ, представител на TAG за България, сподели, че компанията желае да предложи на българското правителство да създаде на местна територия своя първи производствен център в ЕС.

Той обърна внимание на една от основните машини на компанията – MASTIFF, която по неговите думи „технически е най-усъвършенстваната8х8 машина, която разполага с голяма устойчивост и маневреност“.

Пилософ подчерта, че всички машини от портфолиото на TAG отговарят и дори надхвърлят изискванията на българското правителство и в частност на Министерството на отбраната, които са провели среща с представители на компанията с интерес към нейните продукти.

Цялата статия вижте на Investor.bg.

Последни новини
Още от България