Завършилите ВУЗФ студенти са с едни от най-високите заплати в страната

Студентите получават месечно облагаем доход от средно 1925 лв. на месец

Тържествена церемония за връчване на дипломите на студентите от випуск 2017 на ВУЗФ.  София, 12 декември 2017. Снимки: Олег Попов, Investor Media Group Тържествена церемония за връчване на дипломите на студентите от випуск 2017 на ВУЗФ. София, 12 декември 2017. Снимки: Олег Попов, Investor Media Group

Студентите, завършили Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), получават едни от най-високите заплати в страната. Това показва класация, която е част Националната рейтингова система на висшите училища в България. Това пише Investor.bg.

Всяка година рейтинговата система сравнява стотици специалности от 52 направления и общо 51 университета по различни индикатори, за да онагледи както статуквото на образователната система в България, така и за да служи като ценен ориентир за учащите. По показателя „облагаем доход на завършилите“ данните поставят ВУЗФ на едно от водещите места.

Класацията показва, че студентите с бакалавърски и магистърски дипломи от университета получават месечно облагаем доход от средно 1925 лв. на месец. Това прави ВУЗФ третото висше училище с най-добре платени дипломи в направление „Икономика“ и едно от общо 10-те на национално равнище. Резултатите не са изненадващи и предвид статистиките на ВУЗФ, според които над 90% от дипломантите на университета успяват да се реализират професионално по специалността си, а около 30% от тях заемат високи мениджърски или други ръководни позиции.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от България