ЧЕЗ започва ексклузивни преговори с Еврохолд

Офертата на India Power остава на второ място по приоритет

Снимка: Martin Divisek/Bloomberg Снимка: Martin Divisek/Bloomberg

 Според информация на чешката медия Lidovky Noviny енергийната компания ЧЕЗ е отхвърлила офертата на индийското дружество India Power за закупуване на българските ѝ активи, като по този начин единствен кандидат за продажбата на нейния бизнес в България остава финансовата група „Еврохолд“. 

Investor.bg припомня, че в началото на април най-големият публичен холдинг в България отправи оферта за активите на ЧЕЗ в страната, с което се включи в процедурата за придобиване на бизнеса на чешката компания.

Все още не е известна сумата, която „Еврохолд“ предлага на ЧЕЗ, но според източници на чешката медия става въпрос за „по-привлекателно предложение от това на индийците“.

От ЧЕЗ Груп и централата на енергийното дружество в Чехия отказват за момента да направят коментар по темата пред Investor.bg.

По-късно пред Ройтерс от компанията потвърдиха, че започват ексклузивни преговори с "Еврохолд".

"Предложихме на Еврохолд да започнем с тях изключителни разговори", каза говорителката на CEZ Алис Хоракова, добавяйки, че другият кандидат, India Power, остава на второ място по приоритет по време на преговорите. Тя отказа да коментира възможния график на преговорите.

Първият кандидат за закупуването на българските активи на ЧЕЗ „Инерком“ предложи 355 млн. евро.
По-рано този месец „Еврохолд“ обяви, че ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи банки от Западна Европа.

 

 

Последни новини
Още от България