КЗК стартира производство срещу руския Uber

Компанията стартира дейността си преди няколко години в София

Снимка: Такси Максим Снимка: Такси Максим

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и е стартирала производство срещу руската компания за споделени пътувания „Такси Максим“, съобщава Investor.bg.

Изглежда, че „Такси Максим“ ще мине по процедурата, по която мина и американският стартъп Uber в България. И двете компании на практика предоставят една и съща услуга. В производството засега не се споменава за инициатор, което означава, че КЗК вероятно се е самосезирала.

През миналата седмица в отворено писмо няколко браншови организации на таксиметровите шофьори се изказаха за забрана на дейността на компанията.

Руската компания стартира дейността си преди няколко години в София, а от месеци действа и в Пловдив и Варна. Компанията предлага и лицензиране на дейността в отделни градове срещу определени условия.

Колата може да се поръча онлайн с приложение, което да се изтегли на мобилния телефон. За разлика от Uber обаче, тук поръчките се плащат почти изцяло в брой. Освен това изискванията за шофьори и за колите са много по-занижени, отколкото при Uber. 

Повече по темата четете на Investor.bg.

Още по темата

 

Последни новини
Още от България