Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Ключовото нещо при инвестирането са хората

Андрю Морис, основател и изп. директор на Blueprint, Boom & Bust, 05.11.2017

Ключовото нещо при инвестирането са хората. Това заяви основателят на Blueprint Андрю Морис в ефира на „Boom & Bust“ с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

„Най-много ценя човешкия фактор – кой управлява и кой работи във фирмата“.

Андрю Морис сподели, че е много оптимистично настроен и много запален по отношение на България.

А на въпроса „Защо България?“, той уверено отговори „Защо не?“.

Основателят на Blueprint посочи, че се интересува от нововъзникващи пазари и технологични проекти.

„Когато дойдох в България през 2007, моментално видях много възможности в страната за работа в сектора на недвижимите имоти, технологичния сектор,и също сектора на органичните храни“.

Една от фирмите създадох през 2008, а през 2014 създадох Blueprint в България, разказва още Морис.

„Какво правя аз – пътувам в други страни и търся нови технологични идеи. Съответно инвестирам в тези дружества, след което връщам услугите и продуктите на тези фирми обратно в България. Дефакто промотирам тези продукти и услуги както в България, така и в Източна Европа“.

По думите му най-големият проект на Blueprint до момента е Picmiller, чиято основна дейност е да предоставя много добро качество на изображенията в онлайн пазара за целите на недвижимия сектор.

„България ни позволява да вършим много неща като основен наш център. Много талантливи, млади хора има тук, които да привличаме. Валутните и данъчните условия са добри. Имаме и страстта да работим и живеем тук“.

Според Андрю Морис секторът на недвижими имоти в момента е в силен подем в България.

„Харесвам сектора на недвижимостите, защото той има допирни точки с всичко – финансови услуги, строителство, правни аспекти – това е сектор, който съчетава дейностите на много други сектори“. 

Последни новини
Още от Boom & Bust