Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Разплита ли се възелът в Близкия изток

Мариан Карагьозов в Boom & Bust, 12.02.2017

Мариан Карагьозов, Институт по Балканистика при БАН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мариан Карагьозов, Институт по Балканистика при БАН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ислямска държава се оказа много гъвкава и използва еднакво активно партизански тактики и новите технологии, например дронове за разузнаване. Това каза Мариан Карагьозов, Институт по Балканистика при БАН, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. 

Алепо бе преломен момент, защото стана ясно, че опозицията не може да задържи голям град, но когато използваме термина опозиция трябва да имаме предвид че тя се състои, както от Ислямска държава, така и от широк спектър други ислямски организации, подчерта гостът. "Те са изключени от международния режим на примирието". 

"В редица други райони на Сирия проблемите продължават. Сражения продължава да има. Ислямска държава се оказа доста упорита". 

Какво е настоящето и бъдещето на американската политика в Персийкия залив? Кои са основните страни, които са били и остават основни фактори в конфликтните зони? 

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust