Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Приложението на виртуалната реалност в образованието

Христиан Даскалов, ръководител на Open Source University Project, Boom&Bust, 07.08.2016

Христан Даскалов, ръководител на Open Source University Project. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христан Даскалов, ръководител на Open Source University Project. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Виртуалната реалност може да има редица чисто финансови ползи в обучението в редица сфери, като сред тях попадат дори медицина и скулптура. Благодарение на използването на инструментите на виртуалната реалност разходите за обучение в тези сфери могат да намалеят драстично. Това каза Христиан Даскалов, ръководител на Open Source University Project в предаването за икономика и финанси Boom&Bust. Той коментира последните тенденции в дигиталното образование.

През есента на 2016 година Харвард ще стартира първия си отворен курс, който ще бъде достъпен за всеки български студент, като ще се базира на виртуалната реалност. За средните училища препоръчам използване на модела на Pokemon Go за създаване на приложения за обучение, каза още Даскалов.

Финансирането не трябва да е проблем за реализиране на тези идеи, тъй като само за тази година по оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж ще бъдат достъпни 350 млн. за развитие на центрове за върхови постижения и за развитие на центрове за компетентности.

Още за приложението на виртуалните технологии в контекста на образованието във втората част на видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust