Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Хакна ли Саудитска Арабия телефона на Безос? ООН настоява за разследване

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 23.01.2020

Основателят на Amazon Джеф Безос. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Основателят на Amazon Джеф Безос. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Представители на Организацията на обединените нации (ООН) настояват за незабавно разследване от страна на властите в САЩ и други страни на обвиненията, че саудитският принц е участвал в заговор за хакването на смартфона на главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Повече по темата разказа Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Агнес Каламар, специален докладчик по криминалните въпроси, и Дейвид Кей специален докладчик за свободата на словото, заявиха, че разполагат с информация, сочеща "потенциална намеса" на принц Мохамед бин Салман в атаката от 2018 г.“, посочи Кирилова.

Още по темата

Тя добави, че спорях тяхно изявление, двамата вярват, че атаката е извършена "в опит за влияние, не за заглушаване" отразяването на Саудитска Арабия от Washington Post.

„Каламар и Кей призовават незабавно да бъде започнато разследване от страна на САЩ и други релевантни власти".

„Препоръката не е задължителна и не е ясно колко бързо, ако изобщо решат, биха действали американските власти“, уточни редакторът.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт