Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Необходима е регулация за безопасност при ползване на електрически тротинетки

Владислав Стоицов, председател на Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ), Бизнес старт, 01.10.2019

Владислав Стоицов, председател на Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владислав Стоицов, председател на Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това, че електрическите тротинетки не са упоменати в Закона за движение по пътищата, не ги прави незаконни. Необходима е регулация, която да регламентира и гарантира безопасността на хората, които ги използват. За първи път виждаме сигнал за положителни промени. Държавната агенция за пътна безопасност е отворена за всички наши предложения относно обучение и безопасност, заяви Владислав Стоицов, председател на Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ), в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Електрическите тротинетки са подходящо средство за градска мобилност, избягват задръстванията. Една средностатистическа тротинетка изминава 1200 км годишно, което се равнява на около 3,60 лв. електричество. Като транспорт са достъпни и екологични".

"Конкуренцията е огромна, цените се менят постоянно. До момента са четири фирмите, които са в съревнование, две от тях са български", посочи Владислав Стоицов.

"Насърчаваме хората да използват каски, но практически това не може да залегне в закона.  Не е удобно и хигиенично. Отделно, хората първо най-вече трябва да се научат как най-рационално да използват тротинетките и да ги пазят".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт