Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Липсата на емоционална интелигентност у мениджъра заплашва целия бизнес

Десислава Дамянова, основател и управител на Академия за емоционална интелигентност (АЕИ) в България, Бизнес старт, 19.09.2019

Десислава Дамянова, основател и управител на Академия за емоционална интелигентност (АЕИ) в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Десислава Дамянова, основател и управител на Академия за емоционална интелигентност (АЕИ) в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Липсата на емоционална интелигентност сред ръководството на компаниите може да доведе до ситуации, които да застрашат целостта на бизнесите. Заради нея мениджърите взимат лоши решения, създават стрес и напрежение в екипите. Това каза Десислава Дамянова, основател и управител на Академия за емоционална интелигентност (АЕИ) в България, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Има хора на много високи позиции, ерудирани, които обаче не се справят с управлението заради ниската си емоционална интелигентност“.

Дамянова посочи, че емоционалната интелигентност се сформира още в детството, а след това училището само подпомага процеса.

„Важно е да имаме самоконтрол върху емоциите си и дълбока осъзнатост“.

Според нея развитата емоционална интелигентност спомага за по-доброто възприятие на реалността. „Поведението на служителите може да се променя, но не и импулсите им“, добави тя.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт