Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Франция планира да набере 5 млрд. евро в подркепа на стартъпи

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 18.09.2019

Франция си поставя за цел да набере 5 млрд. евро от инвеститори от частния сектор, за да тласне френските стартъпи към лидерството и да помогне на най-обещаващите да се разраснат повече, обяви президентът Еманюел Макрон. Това коментира Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Държавният глава, който пое властта в средата на 2017 г. с приятелски настроена към бизнеса платформа, се опитва да насърчи инвестициите в технологичния сектор във Франция, включително чрез организирането на големи конференции, събиращи на едно място френски стартиращи компании и чуждестранни рискови инвеститори". 

Франция се конкурира с други европейски страни за привличането на инвеститори, технологични компании и се опитва да се справи с лидерството на Лондон в състезанието за стартъп центрове в момент, в който Великобритания напуска Европейския съюз на 31 октомври, евентуално без сделка, обяснява Кирилова. 

 "През последните години инвестициите във френски стартъпи преживяха бум благодарение на по-ниските данъци върху доходите и високите очаквания от една по-приятелска администрация под ръководството на Макрон, който е бивш инвестиционен банкер". 


Вижте целия технологичен коментар във видеото.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт