Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Все още липсва яснота за търговските лицензи с Huawei

Технологичен коментар на гл. редактор на Investor.bg Бойчо Попов, „Бизнес старт“, 10.07.2019 г.

Министърът на търговията в САЩ Уилбър Рос заяви във вторник, че американското правителство ще издаде лицензи на компании, които искат да продължат търговията си с китайския технологичен гигант Huawei, но без да става ясно кои продукти ще влязат в този пакет. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в технологичния си коментар за „Бизнес старт“.

В края на миналия месец президентът на Щатите Доналд Тръмп обяви, че ще разреши на американски компании да продължат партньорските си отношения с китайската страна, но каза също, че Huawei остава в „черния списък“ по подозрения, че извършва шпионаж в полза на своето правителство. Това продължава да създава голяма неяснота около казуса, особено за служителите в държавния сектор, който пряко следят международната търговия.

Още по темата

Tesla от друга страна се готви да увеличи производството си на превозни средства след рекордните продажби през второто тримесечие на годината.

Президентът на компанията Джером Гийен потвърди, че заводът във Фремонт ще увеличи производителността си, за да се покрият нуждите на пазара от луксозните електромобили на марката.

За да научите защо Big Tech компаниите Amazon, Apple, Facebook и Google подлежат на изслушване пред Комисията по правосъдието на Камарата на представителите във Вашингтон, изгледайте видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт