Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мъск: Tesla е на прага на нов тримесечен рекорд

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 26.06.2019

Американският технологичен концерн Tesla Inc. вероятно е изправен пред постигането на нов тримесечен рекорд по доставки на превозни средства, въпреки че производителят на електрически автомобили ще трябва да „даде всичко от себе си“ през последните няколко дни от месеца, стана ясно от думите на главния изпълнителен директор Илон Мъск във вътрешнофирмена бележка, цитирана от Bloomberg, предаде Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Има много спекулации по отношение на нашите доставки на превозни средства през това тримесечие", казва Мъск на служителите в имейл от вторник. „Реалността е, че сме напът да поставим рекорд за всички времена, но той ще бъде много на косъм. Но ако дадем всичко от себе си, определено можем да го направим!".

"Акциите на Tesla се сринаха с 34% през тази година, отчасти поради опасения, които Мъск многократно омаловажава. Компанията прогнозира, че през второто тримесечие ще предаде 90 000 до 100 000 автомобила, след като през първите три месеца на годината предаде само 63 000 автомобила".

Представител на Tesla не е отговорил на молбата за коментар, уточни Бойчо Попов. Предишните най-добри за компанията тримесечни доставки възлизаха на 90 700 автомобила през последните три месеца на 2018 година, напомни още главният редактор на Investor.bg.

Още новини от света на технологиите открийте в Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт