Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Oppo ще завладява Европа с централа в Дюселдорф

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 24.06.2019 г.

Китайският производител на смартфони Oppo възнамерява да атакува европейския пазар с 5-годишна стратегия за позициониране на „Стария континент“. Това научаваме от технологичния коментар на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Компанията е един от най-големите производители на съвременни мобилни апарати, заемайки четвърто място в света след традиционните лидери Samsung, Huawei и Apple. Стратегията на Oppo включва откриването на централа в германския град Дюселдорф, в която да започнат работа между 400 и 500 служители до края на 2024 г. Целта пред собствениците на компанията е да се постигне 15% пазарен дял, като се засили търговията на дребно. В момента смартфоните на производителя се търгуват основно от официалната страница на компанията на територията на Европа.

Още по темата

Големият местен конкурент на Oppo - Huawei, продължава да понася тежки удари от американското правителство, като дори вече се обсъжда възможността страната да забрани употребата на 5G технологии, произведени в Китай.

Съображението продължава да е от гледна точка на вътрешната сигурност на Щатите, като все така основният аргумент е, че Huawei залага „задни вратички“ в своите технологии, за да предоставя възможност за шпионаж от страна на Пекин.

На този етап предложението е неформално и тепърва предстои да бъде формулирано за обсъждане от изпълнителната власт в САЩ.

За да научите каква е най-голямата грешка в живота на Бил Гейтс, изгледайте видеото с технологичния коментар.

Последни новини
Още от Бизнес старт