Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Книжата на китайските авиокомпании поскъпнаха с до 20%

Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 04.04.2019 г.

През днешния четвъртък, акциите се търгуват разнопосочно, след като се изкачиха до 6-месечни върхове, започва анализът си за азиатската стокова борса Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг.

Доходността на обликациите продължава да се увеличава, докато трейдърите изчакват развитието на търговските преговори между САЩ и Китай във Вашингтон.

Акциите на китайските компании се представят най-добре, като Шанхай Композит се покачва с почти 0,6%. Книжата на китайските авиокомпании поскъпнаха в Хонконг с до 20%, поради плановете на правителството да намали някои такси. Но Ханг Сенг отчита загуби и прекъсва 7-дневното си повишение.

А австралийският ЕйсЕсЕкс 200 е в застой след най-добрата си печеливша серия от 2017 г. Енергийните компании са с най-големи загуби след като петролът спря поскъпването си.

Освен това, Коспи също набира инерция, като производителите на чипове оказват най-голяма подкрепа. А акциите в Токио се колебаят след като вчера Топикс достигна едномесечен връх, завършва анализа си Камарудин.

Последни новини
Още от Бизнес старт