Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Земеделската ни индустрия има най-голям потенциал за Египет

Едуард Маринов – преподавател в НБУ, Бизнес старт, 26.03.2019 г.

Българската делегация с президента на Република България Румен Радев има добър потенциал за заздравяване на търговските ни отношения с Египет, а в частност земеделието би имало най-добри перспективи, според Едуард Маринов – преподавател в НБУ.

Гостът в сутрешния блок Бизнес старт по Bloomberg TV Bulgaria е уверен, че българските фирми могат да установят още по-стабилни връзки в партньорството с египетските си колеги, а в обратна посока ние бихме могли да заздравим и разширим вноса си на суров петрол.

„Софтуерните ни компании би било добре да потърсят партньорство по-скоро със световните си конкуренти, отколкото с местни фирми“, съветва Маринов друга важна част от президентската делегация.

Според експерта по международен бизнес българските фирми трябва да внимават със страните в деликатно военно и политическо положение в Африка, но не бива да забравяме, че, колкото по-висок е рискът, толкова по-добри са шансовете за печалба.

Какво още каза за посещението на президента Радев и близо 30-те представители на родния бизнес в Египет, можете да разберете от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт