Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Азиатските акции обърнаха посоката си след 6-дневно поскъпване

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 26.02.2019

Азиатските акции са на път да спрат 6-дневното си повишение, защото търговският оптимизъм, който се появи наскоро, започна да избледнява.Това съобщи Софи Камарудин, пазарен анализатор, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Ще се разбере доколко инвеститорите са склонни да поемат риск, заради колебанието на китайски акции, по време на днешната търговска сесия. Има и спекулации, че Китайската народна банка ще предприеме действия за увеличаване на ликвидността. Сега тук, в Хонг Конг, индексът Hang Seng се понижава за първи ден от пет, изведен надолу от понижените цени на акциите на технологичните компании".

Пазарният анализатор съобщи още за загубите на позиции на индекса Kospi преди втората среща на върха между американския президент Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун в Ханой, Виетнам.

"Индексът ASX 200 прекрати тридневното си покачване. В Токио Nikkei 225 възобновява загубите си, докато йената поскъпва заради тревога, че напрежението в Южна Азия ще се засили. По-рано излязоха съобщения, че индийски изтребители са ударили по части на Пакистан, поради което акциите в Индия и рупията поевтиняват", каза още Камарудин.

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт