Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Австрийското европредседателство ще продължи с нагласата за обединение

Проф. Динко Динков, УНСС, Бизнес старт, 03.07.2018

Темата за бежанския натиск не е нова и далеч не е в най-острата си фаза към момента. Този въпрос отдавна занимава ЕС и задълбочава останалите проблеми, пред които той е изправен. Бежанският въпрос значително се отразява на вътрешнополитическите кризи в страните-членки на ЕС. Това каза проф. Динко Динков, УНСС, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Проф. Динков коментира и българското председателство на ЕС. Би могло да се говори за приемственост между българското и австрийското европредседателство, посочи той.

Положително е, че Австрия ще продължи с нагласата за обединение председателството на ЕС, но дори при тези нагласи остава скептицизъм и едва ли би могло да се говори за взимането на бързи решения. Повдигането на въпроса за присъединяване на страните от Западните Балкани в ЕС беше отлаган дълго време. Разговорите бяха постигнати, благодарение на множество компромиси, но не са поставени конкретни стъпки за осъществяването на тази инициатива.

Българското председателство без съмнение е успешно, важно е да се направят и необходимите изводи след приключването му, посочи още гостът.

Вижте във видео материала целия разговор.

Последни новини
Още от Бизнес старт