Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви са дигиталните промени в транспорта?

Иво Цачев в Бизнес старт, 22.02.2018

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Промените в градската мобилност в съвременния свят са водени от технологичните компании. От друга страна промяната е ръководена от желанието на хората да се освободят градовете от автомобили - да има повече пространство, повече въздух, по-малко замърсяване и по-малко задръствания. Това каза Иво Цачев, съосновател на Българска асоциация електрически превозни средства (БАЕПС), в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Това са двата основни пътя, които движат сектора в следната посока. Младото поколение не желае да притежава скъпа собственост, която се обезценява много бързо, каквато е автомобилът. Той желае да използва услуги за градска мобилност, които от една страна да са по-удобни, а от друга да му осигуряват възможност невложените в обезценяващ се автомобил активи да използва за почивка, например на Малдивите". 

В последните години наблюдаваме, че технологичните компании успяват да бъдат в крак с времето и да наложат технологиите в мобилността. Такива са безпилотни автомобили, приложения като Uber, както и много нови услуги на технологично ниво, които дори не можем да си представим, добави гостът. "Регулаторите все повече говорят за промените на градската мобилност". 

Вижте видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт