Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

2017 - позитивна и разнопосочна, 2018 - динамична за трудовия пазар

Росица Радоева, Rabota.bg, в Бизнес старт, 02.01.2018

2017 бе една много позитивна година, но и разнопосочна. Това каза Росица Радоева от Rabota.bg в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "2018 ще бъде доста динамична, дигитална и цифрова. Ще има доста приходи от BPO сектора, а строителния и минния сектор остават на по-заден план и ще изпитват затруднения".

Имаше прекалено мотивирани работници, но и доста неясна цел за служителите, започващи работа в компаниите. Причината е, че програмата и мерките, които се опитваха да се създадат в държавата, бяха доста неясни и по-скоро насън се случваха нещата, отколкото наяве. 

"От друга страна безработицата достигна до най-ниските си нива и ние трябва да се гордеем с това. В момента виждаме устойчиво развитие на пазара на труда". 

Едно от интересните неща, които се случиха през 2017, е че повече хора се  опитаха да си намерят мястото в България, каза събеседничката. "А и се създадоха мерки с цел да се привлекат работници и от други държави". 

Успяха ли мерките да компенсират "дупката" на пазара на труда и липсата на кадри? Какви са събитията, които подготвя Rabota.bg?

Вижте повече във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес старт