Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Професиите на бъдещето – какво очаква децата ни в професионален план

Марина Стефанова, директор Устойчиво развитие на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Бизнес старт, 24.11.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

При предишните поколения имаше линеен път на развитие. Човек стъпваше на образователната пътека и вървеше линейно – основно, средно, висше образование, работа по специалността – първа, втора, евентуално трета, кариерно израстване и накрая възможност за заслужена почивка. При нашите деца няма да е така.

Това каза в „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Всичко вече се развива паралелно, многопластово, посочи Стефанова. Новото поколение ще има над 4-5 професионални специалности, т.е. не говорим за смяна на работното място, за професионално преориентиране, учене през целия живот.

„Търсенето на нови професионални изяви и кариерни възможности ще бъде част от ежедневната реализация, ежедневния избор. То няма да е толкова фатално, както при нас“

В разговора бе обстойно обсъден и предстоящия Детски базар на професиите, който ще се проведе в София утре (25 ноември) и вдругиден (26 ноември). Какви са целите на събитието и с какво то ще помогне на следващото поколение да избере професионалния си път?

Последни новини
Още от Бизнес старт