Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Колко струва крахът на Италия за световното

Веселин Коларов, Gol.bg, Бизнес старт, 17.11.2017

Италия ще понесе колосални финансови загуби заради отпадането от Швеция на баражите за класиране на световното първенство догодина. Това заяви Веселин Коларов от Gol.bg в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев.

"Според бившия президент на местната футболна федерация Франко Караро загубите ще са от порядъка на 1 милиард евро. Италия ще пропусне ползи не само от реклами, телевизионни права и мърчандайзинг, свързан със събитието. Икономиката на страната също ще бъде сериозно засегната, включително продажбите на туроператорите, които предлагаха ваканционни пакети за Русия, още ресторанти, барове, букмейкърски къщи и т.н.", обясни Коларов.

Той добави, че "адзурите" нито са първата, нито последната голяма футболна сила, която не се класира за Мондиал. Лидер в негативната класация е Холандия, чийто отбор няма да играе и в Русия.

"Уругвай, Франция, Испания, Англия и Аржентина също са пропускали световни първенства. Пръст в провалите на "лалетата" и "петлите" има и България", каза още гостът. 

Последни новини
Още от Бизнес старт