Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как се прави бизнес с грижа за природата

Елица Баракова, Център „Ринкър“, и Илиан Георгиев, БАКБ, Бизнес старт, 17.11.2017

Целта на конкурсната програма за социални предприемачи с фокус върху „зелени“ и устойчиви идеи е да бъдат открити хора, които искат да запазят природата, да подкрепят запазването на биоразнообразието и да намалят емисиите на въглероден диоксид. Това заяви Елица Баракова от Център „Ринкър“ в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Тоест хора, които избират да направят това чрез устойчива бизнес дейност, като в самата тъкан на бизнеса да бъде вплетено енергийна ефективност, спестяването на ресурси и други фактори, които влияят положително на запазването на природата. Това е тема, която вълнува младите и не само“.

А Илиан Георгиев от Българо-американска кредитна банка, вторият гост в студиото, коментира:

„БАКБ е зелената банка на България. Преди няколко години си поставихме за цел да стимулираме зелената икономика и да имаме програми, насочени към нея. Другата важна наша задача е да стимулираме и подпомагаме предприемачеството в България,тъй като смятаме, че тя не е на нужното ниво, много нисък е интензитетът на предприемаческата култура. Затова съчетахме и направихме една такава действително интересна комбинация между зеленото, фондацията и конкурсното начало“.

Според Баракова подобни акселераторски програми помагат на младите хора, които имат повече страст и ентусиазъм отколкото опит.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт