Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Книга разказва непознатите истории на успели българи

Мая Цанева, писател, Татяна Миткова, Claim Compass, Бизнес старт, 24.10.2017

Идеята за книга, която да събере историите на успели българи, се появи преди 2 години чрез онлайн списанието „Амбиция“ на Иван Белчев, в което всеки месец се описваха около 20 истории на българи от различни точки на света. Идеята е да се покаже техният живот и това, как постигат успеха си. А критерият за успех са не само парите, а как те постигат мечтите си.

Това разказа в „Бизнес старт“ с Иван Нончев авторът на книгата „Вдъхновяващи истории на успели българи“ Мая Цанева. Гост в студиото бе и един от разработчиците на проекта ClaimCоmpass, приложение, помагащо на клиентите на авиокомпаниите да получат обезщетение в случай на отложен или закъснял полет – Татяна Миткова.

Най-силното нещо, което обединява хората, за които е разказано в книгата, е това, че работят за голямата си цел. Има много различни типажи – спортисти, пътешенственици и т.н. Общото между тях е именно, че обичат това, което правят, каза на свой ред Татяна Миткова.

„Идеята е, че успехът е възможен, независимо от това, към какво се стреми масата. Когато имаш цел, която следваш неуморно, нещата се получават. Пътят към успеха е много различен и не е нужно да бъде утъпканият път, който другите следват“, коментира Цанева.

В продължението на разговора темата бе разгледане пространно, както и бяха дадени подробности около развитието на проекта ClaimCompass.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт