Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Студентската мобилност – нови хоризонти и нови възможности

Цветан Богданов, оперативен координатор по програма Еразъм+ към СУ "Св. Климент Охридски", и Юстин Раку, студент от ФЖМК, Бизнес старт, 05.09.2017

През тази година програмата „Еразъм+“ отбелязва своя 30-годишен юбилей. В началото й обхватът й е доста малък, но в последствие се разраства, като днес вече е придобила глобално измерение – успешно се работи със студенти от цял свят. България е член на програмата от 1999 като асоцииран член на ЕС, като след 2007 отпаднаха различни административни пречки като например визите за студенти, а страната ни става все по-атрактивен партньор.

Това обобщи в „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев оперативният координатор по програмата „Еразъм+“ към Софийския университет Цветан Богданов. Гост в студиото бе и студентът от Факултета по журналистика и масова комуникация в Алма матер Юстин Раку.

„От година на година интересът към програмата расте, знае се повече за нея, като все повече хора се ангажират с нея“, коментира от своя страна Раку.

„Програмата все повече се разраства, а в основата й стои една от базисните цели на Европейската комисия – намаляване на младежката безработица, посочи още Богданов.

Какви критерии трябва да покриват студентите, за да участват в „Еразъм+“?

Колко младежи участват в програмата на ежегодна база в общоевропейски и национален мащаб?

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт