Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Космическо познание на клик разстояние

Райчо Райчев, Марио Николов и Виктор Данчев в Бизнес старт, 27.07.2017

Как днес можем да изучаваме по интерактивен начин космоса и вселената от всяко електронно устройство. Това коментираха Райчо Райчев, Марио Николов и Виктор Данчев, създатели на Space Challenges, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Над 100 директори на космическите програми в НАСА, в Станфорд, в Харвард, са експертите, които присъстват в българската платформа за обучение в областта на космоса със свои лекции, специално за българска аудитория, каза Райчо Райчев. "Искаме да запазим образованието да остане абсолютно безплатно и достъпно за потребителите и да подтикнем компании, които имат интерес да се развива това познание да инвестират в нас, за да станат разпознаваеми за потребителите".

"Космосът е глобален, но затворен сектор и за това платформата е лека и разбираема алтернатива за популяризиране на своите продукти и услуги. Затова те намериха стойност в нашата платформа и в намирането на кадри, защото в платформата има много млади хора".

Платформата е различна и иновативна, като съдържанието е предимно от видеа и с докато напредваш в съдържанието печелиш точки. Прилича повече на игра, отколкото на типична форма за обучение, допълни Марио Николов. 

Всичко е абсолютно безплатно, като таргет-групата ни е всеки човек, който се интересува от космоса. Има информация, както е нова и полезна, както за начинаещи, така и за космически специалисти, каза още Виктор Данчев.  

Използваме много партньори, като уникалното на проекта е, че не сме използвали европейско финансиране, а само частни партньорства и една фондация, която ни подкрепи, обясни Райчев. "Имаме модел, който да поддържа платформата жива и активна през следващите няколко години и сме много горди, че доведохме в България най-голямата сателитна компания за комуникации и ги убедихме в стойността и смисъла на нашата платформа".

 Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от Бизнес старт