Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Заев направи в България храбра крачка в правилната посока

Мирослав Ризински, Български културен клуб - Скопие, 22.06.2017

Мирослав Ризински, Български културен клуб - Скопие. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мирослав Ризински, Български културен клуб - Скопие. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Евроатлантическата интеграция е единственият начин за изглаждане на балканските проблеми и мъки.  Това каза Мирослав Ризински, Български културен клуб - Скопие, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Поведението на България винаги е било много по-европейско по отношение на проблемите, случващи се на Балканите, в сравнение, например това на Белград, каза гостът. "Срещата между двамата премиери - на България и на Македония, наистина е историческа. Никога преди не бяха изпращани по такъв начин послания към гражданите на двете държави".

"Република Македония трябваше да започне именно с Република България в разрешаването на споровете си със съседите. Чак след това може да се премине към разрешаване на проблемите с Гърция. Самият проблем с Гърция е въпрос на идентичността". 

Въпреки насажданата омраза към България, Македония не забравя, че през целия си път България безрезервно е подкрепяла страната, каза гостът. Съвсем точно е изказването, че общата ни история трябва да ни обединява, а не да ни разединява.

"Крачката на Заев бе много храбра, но правилна и трябва да се подкрепи, за да се затвори една лоша страница в отношенията на България и Македония".  

"Българите в Македония са имунната система на Македония" по отношение на разрешаване на проблемите й със съседите, каза гостът. 

Каква вреда нанася липсата на българско медийно присъствие в Македония? Кой накъде дърпа Македония - в НАТО или далеч от него? В ЕС или не? По-лесно ли се живее в Македония, ако си българин днес?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт