Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Български хип-хоп фестивал е по-популярен в САЩ, отколкото у нас

Александър Митов и Димитър Божилов, в Бизнес старт, 09.06.2017

Александър Митов и Димитър Божилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Митов и Димитър Божилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Оптимисти сме и се надяваме да разчупим представите за уличното изкуство.  Това каза  Александър Митов, организатор и партньор на фестивал Steet Masters, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. "Когато започнахме да разработваме идеята за фестивала имаше ниша и стартът бе сравнително лесен. Първото издание бе само български формат, а след това започнахме да надграждаме с международно участие - бийт-бокс, танци, графити и алтернативни спортове. Около 80% от участниците са от чужбина".

"Имаме участници от над 40 държави, като много от тях са водещи имена в сферите, в които се занимават", допълни съорганизаторът на фестивала  Димитър Божилов.

Хип-хопът е цяла индустрия. Всяка година се добавят към фестивала нови артитсти, нови сцени, нови дни, както и неговата популярност. Фестивалът е много по-известен в САЩ, отколкото в България, каза Митов.

"Опитваме се да разчупим представата, че хип-хопът е свързан с улицата, а всичко улично звучи упадъчно. Всъщност това е милиардна индустрия, а сред хората, които се занимават с хип-хоп, има много големи артисти, спортисти и музиканти, които всеки ден отделят огромна част от времето си, за да са най-добрите. Ние искаме да ги доведем в България", сподели Божилов. 

Как се финансира този фестивал? 

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт