Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пазарувай онлайн - плащай офлайн в България

Явор Попов, Виктор Викторов и Васил Георгиев в Бизнес старт, 08.06.2017

Явор Попов,  Endeavor Bulgaria и Виктор Викторов и Васил Георгиев от MyMall. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Явор Попов, Endeavor Bulgaria и Виктор Викторов и Васил Георгиев от MyMall. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Endeavor Bulgaria подсигурява всички нужни ресурси, за да могат компании, които имат добри резултати и голяма амбиция за развитие, а идват от малка географска дестинация, за да направят следващите големи стъпки. Това каза Явор Попов от Endeavor Bulgaria в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Целта е да ги подкрепим, за да мащабират дейността си няколко пъти - да създадат работни места и предприемачите да се превърнат в ролеви модели. Фокусът не е върху стартиращи компании. В момента компаниите, с които работим са 7, а предприемачите - 10. Компаниите са от различни сектори". 

Променяхме доста пъти цялостната си концепция, за да отговорим на нуждите на пазанра, защото той е доста специфичен в България. Имаме наложен платеж, неразвито търсене през годините и разбиране за онлайн търговията. Законодателството също не бе достатъчно добре развито. Сега вече хората са доста по-уверени и това помага на онлайн търговията, каза от своя страна предприемачът Виктор Викторов, един от създателите на MyMall, подкрепян от Endeavor. 

"Продаваме в Румъния и Гърция, освен България. Планираме да излезем на още 5 нови пазара до края на другата година". ​

Размерът на българският пазар е малък и неинтересен за големи световни играчи в онлайн търговията, допълни Васил Георгиев, MyMall. "Наложеният платеж също спира международните играчи, защото те нямат концепция и създадена процедура за обработване на поръчки с наложен платеж. В това ние сме се специализирали".

"Нашата концепция е да се визуализира продуктовото портфолио на десетки международни доставчици, предоставяйки огромно разнообразие. От друга страна им даваме възможност за заплащане с наложен платеж, както и качествено обслужване на роден език и възможност за безпроблемно връщане на продукта, което е огромен проблем, ако се поръчва международно", заяви Георгиев.

Какви са тенденциите в онлайн търговията? Какви са другите важни стъпки в развитието на този бизнес?  Как се издържа Endeavor Bulgaria? Какви са следващите събития, котио трябва да очакваме от Endeavor Bulgaria? Какъв е първият съвет, който предприемачите получават в Endevor?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт