Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Прецедентът Макрон

Александър Христов, PR експерт, Бизнес старт, 08.05.2017

Новоизбраният френски президент Еманюел Макрон по време на речта си в Париж. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Новоизбраният френски президент Еманюел Макрон по време на речта си в Париж. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Еманюел Макрон има всички основания да капитализира постигнатото и да превърне проекта си в дългосрочен, стига да не се превърне в това, срещу което се бореше, както стана с Ципрас в Гърция. Това коментира PR експертът Александър Христов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му за успеха на Макрон освен личният му имидж са помогнали и проблемите с имиджа на основните му опоненти.  "Макрон направи успешна кампания, но успя до голяма степен заради чудовищния провал на основните му опоненти", коментира той. 

"Отделно, той е харизматичен, а семейната му история допринесе за това да бъде разпознаваем. Въпреки неодобрението, почти навсякъде, когато протоколът го изисква, Макрон се появява с жена си", допълни Христов.

Според експерта въпреки големите опасения, до момента националистите "страдат от синдрома вечно да си втори". 

"Посланията и политиките на Макрон са микс между леви и десни с проевропейски облик. Той успяваше да ги комуникира и има харизма, което е изключително важно", подчерта Христов.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт