Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Службите за сигурност в България трябва да действат в по-голям синхрон

Тихомир Стойчев, преподавател в НБУ, Бизнес старт, 03.05.2017

Тихомир Стойчев, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тихомир Стойчев, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Превантивни мерки за сигурност в Европа трябва да бъдат концентрирани не само на публично ниво. Необходимо е прибягването до индивидуална превенция, както и до организирането и обособяването на отделни рискови контингенти. Това коментира преподавателят от НБУ Тихомир Стойчев в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

По думите му стратегиите и приетите закони в сферата на сигурността в България задават дневния ред и параметрите на държавата. Създаването на контратерористичния център и концентрацията на много информационни ресурси в Държавната агенция за национална сигурност обаче трябва да се мултиплицира и към останалите служби, смята той. Националната служба за охрана работи в условията на недостиг на информационен ресурс, допълни Стойчев. Според него службите трябва да действат в по-голям синхрон.

България трябва да възлага повече на международните двустранни отношения със съседните държави, смята експертът.  

Върхът на НАТО настоява да се увеличат разходите за военна сигурност, но като приоритет трябва да бъдат извеждани асиметричните заплахи, подчерта още Стойчев.

Вижте повече във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт