Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Малкият и среден бизнес – гръбнак на българската икономика

Елеонора Негулова, Национално сдружение за малкия и среден бизнес , Бизнес старт, 02.05.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

В България към т.нар. „големи предприятия“ спадат само 739 на фона на 394 160 малки и средни такива. Виждате, че това клише – че гръбнакът на нашата икономика се дължи на малките предприятие, е реалност.

Това каза в предаването „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев председателят на Националното сдружение за малкия и среден бизнес Елеонора Негулова.

„От гледна точка на дела на самонаетите (в микропредприятията – бел.ред.) отиваме към 269 хил. души. Това са представители на хората, поели икономическа отговорност за самите себе си“, отчете още тя.

„Това е добър знак за българската икономика. Колкото повече хора имат нагласа да възприемат предприемаческия модел, толкова по-добре. Независимо дали са в сферата на бизнеса или са част от екипи на по-големи корпорации. Предприемаческият начин на мислене и действие става все по-важен в тази хиперконкурентна среда, в която влиза всеки един от нас“, смята гостът в студиото.

„Чак през 2016 броят на предприятията в България успява да достигне нивата си отпреди кризата. Виждате, че почти 9 години са били необходими на българската икономика да създаде бизнес среда, в която да се появят толкова предприятия. Увеличаването на броя на самозаетите също е знак за това, че сме излезли от кризата“, каза още Негулова.

Вижте целия разговор:


 

Последни новини
Още от Бизнес старт