Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Новото правителство е обречено да ходи по въглените на общественото недоволство

Петър Кичашки в Бизнес старт, 19.04.2017

Петър Кичашки, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Кичашки, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За разлика от предходното управление, което бе заредено с нестабилност и вътрешни противоречия, това управление ще бъде с привидна стабилност. Това каза политологът Петър Кичашки в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. Той коментира началото на заседанията на 44 Народно събрание.

"Отсъстват значителните политически и идеологически различия, които бяха заредени в предишното управление. Знаете, тогава и АБВ бяха в управлението (една лява партия) и Реформаторският блок (една сложна коалиция с множество крила...). Управлението ще бъде с една идея по-изчистено".​

Коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти е привидно стабилна, защото този тип управленски конструкти са обречени да ходят по въглените на общественото недоволство, подчерта събеседникът. По думите му причината е, че не произвеждат нова политика.

"Вотът на избирателите препотвърди една стара политика, която няма да доведе до съществени промени в обществото, а виждаме, че обществото е заредено с едно системно недоволство от старите партии и политики, което не успява да намери своя политически изразител, за да се материализира в политически вот".

Най-сериозната опозиция на това управление ще бъде извънпарламентарната опозиция, структурирана в два опозиционни кръга, каза още Кичашки.

Как ще изглеждат опозиционните сили? Какви ще бъдат приоритетите на бъдещото правителство?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт