Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Байерн-Реал – финансовите аспекти

Веселин Коларов, Gol.bg, Бизнес старт, 07.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Разликата в стойността на съставите на Байерн и Реал не е огромна - €200 млн. в полза на мадридския клуб. Това, разбира се, се дължи най-вече на наличието на Гарет Бейл и Кристиано Роналдо в състава на „кралския клуб“. Двамата са оценени на €190 млн. Най-скъпият футболист на Байерн пък в момента е Роберт Левандовски - €80 млн. Полякът не спира да вкарва гол след гол и цената му продължава да расте.

Така коментира в предаването "Бизнес старт" с водещ Велко Каменов финансовите аспекти на предстоящата в сряда (12 април) среща между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид журналистът от Gol.bg Веселин Коларов.

„Интересното при баварския клуб е, че трима от футболистите са взети без пари – Левандовски направи свободен трансфер от Борусия Дортмунд, а Томас Мюлер и Давид Алаба са извадени от школата на Байерн“, обобщи той.

„Реал Мардид е на другия полюс. Знаем, Кристиано Роналдо и Гарет Бейл бяха купени за €90 и €100 млн. Сравнително за толкова, колкото в момента биват оценявани, като цената на Бейл сигурно ще продължава да расте, защото той е доста по-млад от Роналдо“, допълни гостът в студиото.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт