Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Претръпна ли бизнесът спрямо терористичния риск

Георги Минчев в Бизнес старт, 05.04.2017

Георги Малчев, Руско-българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на спедиторите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Малчев, Руско-българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на спедиторите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнесът отдавна е наясно, че живеем в епохата на терористичната заплаха и неслучайно не реагира по обичайния начин чрез промени в борсовата търговия. Това каза Георги Малчев от Руско-българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на спедиторите в България в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.  

Ключов е въпросът с подготовката на населението. Въпросът е доколко хората в мегаполисите имат собствена подготовка за реакция в подобна ситуация, каза Малчев. "Базата се променя, а тази база променя ролята на населението, като съществен фактор в икономическите процеси". 

"Индивидуалните терористични актове станаха практика и за жалост всички претръпнахме".

Няма страна, която да е обект на подобни заплахи и службите да не действат, включително и превантивно, подчерта гостът. "Факт е, че масовите терористични актове са все повече дело на индивидуални терористи, които нямат организационни връзки с установени терористични структури".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт