Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Гледа ли Великобритания през розови очила към Brexit

Вихър Георгиев в Бизнес старт, 03.04.2017

Вихър Георгиев, СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Вихър Георгиев, СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нормално е в страната, изявила желание да напусне ЕС, да възникнат много повече проблеми, отколкото в самия Европейски съюз заради мащаба, който не е в полза на Великобритания. Важно е те да си дадат сметка за всички трудности, които им предстоят, защото към момента имат малко наивно отношение към Brexit.​ Това каза Вихър Георгиев от СУ в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Правителството на Великобритания все още не е видяло в детайли това, което предстои, каза Георгиев. "През последните месеци те се бориха да изработят някаква стратегия за водене на преговори."

"По отношение на Северна Ирландия все още не се осъзнава мащабът на проблема, а там той е още по-голям от проблема на Шотландия", каза още гостът.

Какви са подводните камъни около темата Гибралтар и до какво ще доведат търканията между Великобритания и Испания? Утопично ли звучат идеите за Британска империя 2.0? Ще започнат ли британците да се вслушват и в несъгласните с излизането от ЕС или ще продължат да възприемат подобни гласове във Великобритания като национално предателство? Полезен ли е за ЕС Brexit, както твърди Тръмп?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт