Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ювентус-Барселона – сблъсък на милиони евро

Веселин Коларов, Gol.bg, Бизнес старт, 31.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Отборът на Барселона е близо два пъти по-скъп от този на Ювентус. Разбира се, това се дължи най-вече на наличието на Неймар и Лео Меси. Също така, както знаем, клубовете в Испания са длъжни да поставят освобождаващи клаузи на футболистите си. Тази на Меси възлиза на €250 млн., като най-вероятно ще се увеличи след като футболистът подпише новия си договор, което се очаква да стане до края на сезона. Но все пак едно е да има дадена клауза, друго е да има някой, готов да я плати.

Това заяви Веселин Коларов от Gol.bg, коментирайки предстоящата среща от четвърфиналите на Шампионска лига между Ювентус и Барселона от не строго спортен, а по скоро икономически аспект. Предаването е „Бизнес старт“, а водещият – Велко Каменов.

В Италия някои клубове също слагат освобождаващи клаузи, но там това не е задължително. Но в Ювентус няма такава практика“, допълни гостът в студиото.

Продажбата на фенски артикули, екипи и фланелки също играе много голяма роля в определянето на цената, смята спортният журналист. „Именно поради тази причина един Хамес Родригез играе в Реал Мадрид например. Понеже тениските с неговото име се купуват изключително много в Южна Америка“, каза Коларов.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт