Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българските производители се чувстват незащитени

Пламен Грозданов в Бизнес старт, 13.03.2017

Пламен Грозданов, изп. директор на Съюз Произведено в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пламен Грозданов, изп. директор на Съюз Произведено в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските производители се чувстват незащитени. Те нямат равни условия за реализиране на своята продукция тук, на българския пазар. Това каза Пламен Грозданов, изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. Гостът коментира дали трябва да има определен минимум български стоки в търговските вериги и какви са пречките пред такава стъпка.

"От 1.10.2017 в Румъния влезе такъв закон, а преди това Словакия наложи подобна регулация. В много други стани този проблем се решава много по-елегантно, без това да влиза в противоречие с някои регламенти и директиви на ЕС". 

Неолибералният модел отстъпва в Европа в последно време и не само пазарът следва да регулира всички обществени взаимоотношения, каза още гостът. "Налага се държавата, налага се обединения от държави да вземат решения, които невинаги са в подкрепа на един пазарен подход при решение на определени въпроси".

"В едно нещо депутатите от предходния парламент бяха единни - че нещо трябва да се направи за българското производство. Всички се обединиха, че следващият парламент трябва да обърне внимание как да се подкрепи българското производство". 

Кои са противниците на такава мярка? Защо българските производители подкрепят този проект за закон? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт