Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво е мястото на инвестиционните проекти в сферата на сигурността

Аню Ангелов, бивш министър на отбраната, Бизнес старт, 06.03.2017

Аню Ангелов, бивш министър на отбраната. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Аню Ангелов, бивш министър на отбраната. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В бюджета за отбрана през 2017 са заложени повече средства в сравнение с предходни години в размер на 1,63% от БВП. За първи път тази година се отделят директно средства от централния бюджет за определени инвестиционни проекти. Това коментира бившият министър на отбраната Аню Ангелов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

По думите му в момента най-важната операция, която се провежда от страните членки на НАТО е т.нар. охрана на вътрешното пространство и адаптираното предно присъствие на България, Румъния и черноморския регион. "Всичко това трябва да бъде на вниманието на новото правителство, за да може България да дава онова, което би могла в рамките на своите възможности и икономическо развитие за общата отбрана на страните членки на НАТО", посочи той. 

Според Ангелов са допуснати някои грешки в инвестициите в сферата на отбраната. "В периода 2006-2009 бяха закупени транспортни самолети, които не бяха нужни на страната, а в същото време бяха похарчени около 700 млн. лева за тяхната доставка", обясни той, като подчерта значението и важността на това за какво ще бъдат разходвани новите средства. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт