Как Apple стана най-скъпата компания в света

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 14.02.2017

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Акцентите от света на високите технологии извежда в предаването Бизнес старт с водещ Йоанна Николова Елена Кирилова от Investor.bg.

„Apple достигна пазарна оценка от $700 млрд., което я прави най-високо оценяваната компания в света в момента. Акциите на компанията повишиха стойността си до нов връх на фона на оптимизма, че следващото ключово за нея устройство iPhone ще насърчи резултатите на компанията през тази година, като помогне за разрастването на нейния бизнес с услуги. Книжата повишиха стойността си до $133, 29 в края на борсовата сесия в Ню Йорк“, обобщава Кирилова.

Едва ли обаче това е тавана на възможностите за повишаване в цената на дяловете на Apple, става ясно от думите на журналиста от Investor.bg. „Анализаторите предвещават бъдещ растеж на цената на акциите на компанията през тази година във връзка с появата на новия Iphone, като се очаква стойността им да достигне $142,58, като това е средната оценка“, информира Кирилова.

Засегната бе и темата за своеобразния финансов крах на японската компания Toshiba. „От там дойдоха много лоши и неочаквани новини новини. Японският технологичен концерн изненадващо отложи обявяването на финансовите си резултати, които трябваше да бъдат представени днес. В рамките на това събитие тя трябваше да разкрие каква е загубата й във връзка с придобиването на американска компания в сферата на ядрената енергетика. Всичко това изпрати акциите на компанията надолу, а инвеститорите са изключително притеснени за нейното бъдеще“, коментира Кирилова.

Целият коментар вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути