Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Норвегия насърчава зелените иновации у нас

Венцислава Янчовска, мениджър на Innovation Norway, Бизнес старт, 07.02.2017

Венцислава Янчовска, мениджър на Innovation Norway. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Венцислава Янчовска, мениджър на Innovation Norway. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Норвежката държавна агенция Innovation Norway e най-важният инструмент на правителството за подкрепа на норвежкия бизнес, както в рамките на страната, така и относно неговата интернационализация. В края на миналата година се подписаха меморандуми с България за подкрепа на бизнеса през новия финансов период, като ще бъдат заделени почти 28 млн. евро. Това обяви Венцислава Янчовска, мениджър на българския офис на Норвежката държавна агенция Innovation Norway, в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Тя коментира и програмата за иновации в зелена индустрия за периода 2009-2014, като обяви, че интересът е бил изключително голям и ресурсът, за който се е кандидатствало, е бил 4 пъти по-голям от разполагаемия. 

"Интересът към такива инициативи и инструменти е силен, защото българските компании трудно заделят средства за иновации и нови технологии, а това е много добра възможност да отделят ресурс, с който да оптимизират производството и да подобрят конкурентоспособността си", допълни Янчовска.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт