Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Успешният пример на холандското образование

Консултантът Димитър Александров, Бизнес старт, 02.02.2017

Консултантът Димитър Александров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Консултантът Димитър Александров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След завършване на магистратура в Холандия средно 93% от студентите си намират работа по специалността 3 месеца след завършване. Това обяви консултантът Димитър Александров в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че болшинството холандски университети са приложни, като характерното за тях е, че в обучението им е застъпена 1 година практика. "Програмите са разработени така, че  да отговарят на пазара на труда. Бизнесът наблюдава студентите и работи в тясна връзка със самите университети, за да подбере бъдещите кадри", подчерта той.

По думите му Холандия е толкова атрактивна, тъй като е втората дестинация в Европа с най-много програми на английски език - близо 2000.  

Наблюдава се тенденцията близо 75% от завършилите студенти да търсят реализация в Холандия или Западна Европа в рамките на 2-3 години, но след четвъртата този процент спада на близо 40%.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт