Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Третото издание на Rinker's Challenge обяви победителите

Михаил Бояджиев, Мария Димитрова и Николай Тодоров в Бизнес старт, 27.01.2017

Михаил Бояджиев, Мария Димитрова и Николай Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Михаил Бояджиев, Мария Димитрова и Николай Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Профилът на благотворителността в България се променя. Хората, които искат да подпомагат каузи се насочват към т.нар. благотворителност с въздействие. Това каза Михаил Бояджиев, председател на УС на фондация Because, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

"В отговор на тези нови тенденции ние решихме да създадем един малък фонд, който да подкрепя компании, които са не само с предприемачески умения, но и със социални каузи", добави Бояджиев. 

Постоянство, амбиции и целеустременост стоят зад всеки успех, добави Николай Тодоров, представител на Сире - НЕКА, една от компаниите победител в третото издание на конкурса Rinker's Challege #3. "Това е нашата награда за упоритостта и за това, че не се отказахме пред спънките, които имахме". 

Спечелилата компания произвежда сирене от кашу, обясни технологът на "Сире - НЕКА" Мария Димитрова.

"С много четене и любопитство към новите вкусове и с търсене на нещо, което до момента няма. Търсихме продукт, който да не съдържа лактоза и казеин, защото има много хора, които имат проблеми с тези съставки. В търсенето на качествен продукт, който да не съдържа нишестета, консерванти, оцветители и овкусители стигнахме до този продукт, който съдържа само четири съставки и е естествено ферментирал", добави Димитрова 

Как ще се развие за напред компанията победител? Какво е бъдещето на продукта, който няма алтернатива и в Европа, и в света?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт