Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българи в отбора на най-добрите в IT сектора

Росен Генчев, основател на Семантика, Бизнес старт, 17.01.2017

Росен Генчев, основател на Семантика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Росен Генчев, основател на Семантика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основното, което е характерно за нашата търсачка е, че тя не разчита на ключови думи, а на техния смисъл в определен сегмент. Това коментира основателят на "Семантика" Росен Генчев в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му технологията разчита не само на семантичния анализ, но също така има за цел да добави информация, която не е налична в самия продукт. 

"Ако търсите кола от типа на BMW 120, в момента, в който въведете това съдържание, нашата търсачка вече има информация за бранда BMW. Тя добавя информация, че това е германски бранд и от BMW 120 взема информация, че това е превозното средство - първа серия, градски, компактен автомобил, което ни позволява, вкарвайки тези данни невидимо за нашите клиенти, да отговорим на въпроси, доста по-близки до реалния живот", обясни Генчев. 

"Опитваме се да доближим софтуера до човека, да накараме софтуера да разбира човека, а не човекът да се учи как да работи с определен софтуер", коментира експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт