Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Прокрадват се мечи настроения на азиатските пазари

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, 10.01.2017

Ришаад Саламат, пазарният анализатор, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат, пазарният анализатор, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес ситуацията на азиатските пазари изглежда малко по-позитивна от вчера, но все пак доста разнопосочна за акциите в региона. Прокрадват се мечи настроения, а виждаме, че доларът загуби импулса си. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат от Bloomberg Хонконг в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.  

"Облигациите в САЩ се покачват и това намалява доходността по тях. Накратко – това е обратното на рефлационното повишение, което виждаме от изборите в САЩ насам".

Индексът в Сингапур е само на няколко пункта от 3000 за първи път от ноември 2015. Индексите във Филипините също се покачват значително и се представят най-добре в региона, каза още Саламат.

"Всичко се върти около Китай – офшорният юан спада за 3-ти пореден ден, след като индексът на цените на производителите разбиха очакванията. Някои казват, че Китай може да бъде новият двигател на световната инфлация. Все още не сме видели това да се отрази на потребителската инфлация, която леко се разминава с очакванията на ниво 2,1%".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт