Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви са рисковете пред българския капиталов пазар

Д-р Боян Иванчев, преподавател по поведенчески финанси, Бизнес старт, 06.01.2017

Д-р Боян Иванчев, преподавател по поведенчески финанси. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Боян Иванчев, преподавател по поведенчески финанси. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През 2016 видяхме IPO на интересна компания на българска фондова борса, но пазарът продължава да бъде много малък, плитък, манипулативен и изостанал. Това коментира преподавателят по поведенчески финанси д-р Боян Иванчев в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

Развитието на капиталовия пазар не е свързано със съседните държави, а с голямата българска спестовност, интелект и предприемчивост, коментира финансистът по повод на очакванията и ползите от иновативната регионална платформа за търговия с ценни книжа SEE Link. 

През 2016 имаше смяна на ръководството на КФН, но половин година по-късно подпредседателите не са установени. "Няма посока, цел и най-вече разговор", подчерта д-р Иванчев. 

Според финансиста в приетата Стратегия за развитие на българския капиталов пазар не става ясно каква е целта. "Не е ясно за какво говорим - за клирингова къща, за качване на ДЦК, създаване на алтернативен пазар или създаването на доброто име на капиталовия пазар". 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт