Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Миграционните потоци не са причината за терористичните атаки

Георги Кръстев, секретар на Съвета по сигурността към МС, Бизнес старт, 04.01.2017

Георги Кръстев, секретар на Съвета по сигурността към МС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Кръстев, секретар на Съвета по сигурността към МС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Миграционните потоци не се оказаха причината за терористичните атаки. Това коментира секретарят на Съвета по сигурността към МС Георги Кръстев в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Общият граничен контрол в Европа е единственото решение, смята той. "ЕС и всяка държава членка имат бъдеще само ако развиват общите мерки на противодействие, защото по този начин могат да се развиват и формите на сътрудничество с трети страни", заяви Кръстев. 

Една от неотложните мерки, които бяха предприети в сферата на сигурността е приемането на Закона за противодействие на тероризма в края на 2016. "Без него институциите биха били с "вързани ръце" и в невъзможност да действат при извънредни ситуации", отбеляза той. 

Преодоляването на конфликтите в Сирия и Ирак рязко ще намали натиска върху европейските граници особено от гледна точка на търсенето на бежански статут, коментира още Кръстев. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт